DOLAR: 2.66 TL
EURO: 2.98 TL

Adana Kebabı – Lokanta Usulu

8 ay önce
34 kez görüntülendi

Adana Kebabı – Lokanta Usulu

adana-kebabi-yapilisi

Adana Kebabı – Lokanta Usulu

Adana Kebabı için evde yapacaksanız elektrikli ızgarada hazır kebapları için yapılmış olan çöpşişten kullanabilirsiniz.

Sizlere evde yapılacak şekli ile tarif etmeye devam edeyim :)

Malzemesi :

Yarım kilo yağsız dana eti Tercihen (Tranç)

Yarım kilo kuzu boşluk

250 gr kuyruk yağı

Kararınca Tuz ve Biber  (Aco oranı isteğe bağlı)

Yapılışı :

Normalde eti zırhla kıymak lazım ama siz evde yapacağınız için iri diş tek çekim hepsini kıyma haline getirttikten sonra tuzunu ve biberini katıp yumuşak hareketlerle yuğurmaya başlayın iyce karıştıktan sonra en az 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra şişe yukardan aşağı doğru saplamaya başlaya bilirsiniz.

Mangalda pişirecekseniz sık sık çevirin elektriklide ise ateş kısık olsun kontrollü olarak sık sık çevirin.

Afiyet ile yemeye hazırdır.

Yanında soğan söğüş sumak ve maydonozlu olcak  ve köz biber ve dometez birde güzel bulgur plavı ekmek olarakta  tırnaklı yada lavaş pide kullanmanızı öneririm. Afiyet Şeker Olsun. :)

Not: Aynı tarifi acısız yaparsanız urfa kebabı denir.

Adana Kebabı – Lokanta Usulu Konusuna Ait Etiketler

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.


Yukarı Çık